Ţarcă Vasile

Preoți slujitori Ianuarie 19, 2013

Părintele s-a născut în satul Băceşti  judeţul Vaslui într-o familie de intelectuali mama Maria învăţătoare tatăl Gheorghe funcţionar public,având un frate şi două surori. A absolvit şcoala generală în satul Băceşti, Seminarul Teologic “Sfântul Gheorghe “  din Botoşani promoţia 2007 şi Facultatea de Teologie “Dumitru Stăniloae” din Iaşi, secţia Pastorală, promoţia 2011. Momentan masterand în anul 2 la aceeaşi facultate.

S-a căsătorit în anul 2007 la vârsta de 22 de ani cu tânăra Petroşanu Ana Maria fiica lui Nelu şi a Mariei familie de buni creştini din Ploieşti. Tot în anul 2007 a fost hirotonit pe data de 17 decembrie în preot de către P.S Calinic Botoşăneanul pe seama Parohiei Bordea Protopopiatul 2 Iaşi. În anul 2010 la doar 25 de ani a primit rangul de Iconom Stavrofor pentru eforturile depuse în parohie pentru construirea Bisericii din Bordea şi a Casei Sociale.

Din anul 2011 ocupă şi funcţia de Preot de caritate în cadrul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de siguranţă Grajduri din încredinţarea Î.P.S Teofan Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Data hirotonire: 2007-12-17